Air Belgium stelt lancering uit tot 3 juni

Air Belgium heeft de lancering van haar operaties van Charleroi naar Hong Kong uitgesteld tot 3 juni. Normaal gingen de vluchten 30 april van start, maar die datum is volgens Air Belgium nu onmogelijk geworden. De maatschappij geeft aan haar klanten twee redenen waarom de operaties met meer dan een maand worden uitgesteld.

Normaal steeg nu maandag de allereerste vlucht van Air Belgium op van Charleroi naar Hong Kong. De maatschappij heeft echter vandaag besloten om die lancering uit te stellen tot 3 juni. Voor dat uitstel geeft Air Belgium twee oorzaken.

Air Belgium wacht nog steeds op een overflight permit voor Rusland. Daardoor mag Air Belgium Rusland nog niet overvliegen en dat is  volgens de maatschappij cruciaal voor een vlucht van België naar Hong Kong. De Russische autoriteiten moeten die toestemming nog afleveren aan de maatschappij.

Een tweede oorzaak is volgens de maatschappij de vertraging bij de implementatie van haar vluchten in het GDS-systeem, het globale distributiesysteem voor vliegtickets. Daardoor kon de maatschappij haar vluchten niet verkopen via derde partijen zoals tour operators en reisbureau’s waardoor Chinese toeristengroepen geen Air Belgium-vluchten konden boeken.

Air Belgium zal er vanaf morgen alles aan doen om mensen die reeds een ticket geboekt hadden te helpen via drie verschillende compensatievoorstellen: een volledige terugbetaling, een latere vertrekdatum met Air Belgium en een vergoeding of een ticket voor een vlucht naar Hong Kong met een andere luchtvaartmaatschappij zonder meerkost.

Bron: Air Belgium | Foto: Vincent Gys