Eerste Brussels Airlines-vlucht naar JFK voor Eurowings vertrokken

Vanmiddag is op de luchthaven van Düsseldorf de eerste vlucht van Eurowings naar New York vertrokken. De maatschappij vliegt vanaf nu zes keer per week op deze route. Het is tevens de eerste langeafstandsvlucht van Eurowings die wordt uitgevoerd door Brussels Airlines.

Het startschot voor de langeafstandsvluchten die Brussels Airlines voor Eurowings vanuit Düsseldorf uitvoert, is gegeven. Vanaf vandaag vliegt de maatschappij met haar A340-300’s (OO-SCW en OO-SCX) zes keer per week naar New York. Met de toestellen die Brussels Airlines in Düsseldorf stationeert zal de maatschappij ook de Eurowings-vluchten naar o.a. Miami, Fort Meyers, Cancun en Punta Cana uitvoeren.

Naast de twee A340-300’s stationeert Brussels Airlines er dit jaar ook nog haar elfde A330-300: de OO-SFB. Dat toestel is afkomstig van Cathay Pacific en werd in Rome in de kleuren van Eurowings geschilderd. Momenteel is dat toestel samen met OO-SFC in Frankfurt voor verdere cabinemodificaties. OO-SFB blijft tot februari volgend jaar voor Eurowings vliegen. Nadien komt het toestel naar Brussel.

Foto door EDDF spotters

In tegenstelling tot OO-SFB zal OO-SFC rechtstreeks de Brussels Airlines langeafstandsvloot komen versterken. Dat toestel zal vanaf juni op het netwerk in Brussel worden ingezet. Voorts zijn er dit jaar nog drie A330-300’s op komst: OO-SFD, OO-SFE en OO-SFG. Een is afkomstig van Cathay Pacific, de overige twee van Singapore Airlines.