Laudamotion opent nieuwe basis in Wenen, Vueling volgt wellicht ook

De concurrentie deze zomer op de luchthaven van Wenen wordt bikkelhard en zal komende winter nog verder toenemen. Na de uitbreiding van Eurowings in Wenen en de nieuwe basis van Wizz Air opent nu ook Laudamotion er een basis. En dat is wellicht niet de laatste. Volgens Austrianaviation opent Vueling er vanaf midden juli ook een basis.

Laudamotion opent volgende winter een basis op de luchthaven van Wenen. De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij is voor 24,9 procent in handen van Ryanair en werkt nauw samen met de maatschappij. Ryanair wil met goedkeuring van Europa het aandeel in Laudamotion zelfs optrekken naar 75 procent. Laudamotion opent vanaf oktober 20 routes vanaf Wenen naar enkele belangrijke Europese steden en vakantiebestemmingen, goed voor 86 vluchten per week.

Laudamotion is niet de eerste maatschappij die grootste plannen ziet in Wenen. Eerder opende Wizz Air deze zomer ook al een basis in Wenen met vluchten naar 11 bestemmingen. Volgende winter komen daar nog eens 19 routes bij, goed voor een totaal van 30 bestemmingen.

Ook IAG heeft met lowcostdochter Vueling plannen voor de Oostenrijkse markt. Volgens de goedgeïnformeerde website Austrianaviationonline opent Vueling er midden juli een basis. Dat zal gebeuren via de Oostenrijkse dochter ‘Anisec’. Die dochter zal onder het merk Vueling naar 14 bestemmingen vliegen met 93 vluchten per week. Vueling had eerder al interesse in Wenen en probeerde de Oostenrijkse maatschappij Niki (nu Laudamotion) over te nemen, maar Ryanair won het bod.

De luchthaven van Wenen krijgt er dit jaar dus een hoop vluchten bij. Het aantal nieuwe bestemmingen voor de luchthaven blijft echter beperkt, waardoor de concurrentie op een groot aantal routes wordt opgedreven.