Problemen met Sukhoi Superjet’s van CityJet zorgen voor annuleringen

De voorbije dagen moest Brussels Airlines verschillende vluchten die door de Sukhoi’s van CityJet worden uitgevoerd, annuleren. Dat komt omdat maar 2 van de 6 Sukhoi Superjet’s die CityJet in haar vloot heeft operationeel zijn. De andere 4 toestellen staan door technische problemen aan de grond.

Vandaag heeft Brussels Airlines de helft (8) van de 16 vluchten die normaal door CityJet worden uitgevoerd, geannuleerd. Gisteren waren dat er ook al 9 en de dagen voordien moesten nog een aantal vluchten worden geannuleerd. De oorzaak is dat maar 2 van de 6 Sukhoi Superjets die CityJet in haar vloot heeft, operationeel zijn.

Begin mei viel er een eerste toestel uit en op 11, 19 en 22 mei werden ook drie andere toestellen buiten dienst gezet. Twee toestellen kwamen daarbij aan de grond te staan in Bologna en Zadar. Eén van die toestellen werd vandaag van Zadar naar Venetië overgevlogen. De luchthaven van Venetië is het Europese hoofdkwartier van Sukhoi van waaruit alle toestellen voor Westerse luchtvaartmaatschappijen worden geleverd.

Brussels Airlines kan voor haar vluchtuitvoering normaal op 5 Sukhoi’s van CityJet rekenen, maar moet het momenteel maar met 2 toestellen doen. Brussels Airlines zet de toestellen in op een tiental Europese bestemmingen van haar netwerk, vooral op minder drukke bestemmingen zoals Basel, Billund en Nantes.

De toestellen die momenteel wel vliegen, worden zoveel als mogelijk op de vluchten naar Stockholm Bromma ingezet. Op die luchthaven vloog Brussels Airlines omwille van de korte landingsbaan tot vorig jaar nog met de Avro RJ’s. De Sukhoi Superjet is momenteel het enige toestel in de vloot van Brussels Airlines dat zonder problemen kan worden ingezet op de vluchten naar Bromma.

Hoelang de problemen bij CityJet nog gaan duren, is momenteel niet duidelijk.