Primera Air breidt uit naar Madrid en eerste foto van B737 MAX9

Na een snelle uitbreiding van haar basissen de voorbije weken kondigt Primera Air vandaag een zesde nieuwe Europese basis aan: Madrid. Net zoals Brussel, Berlijn en Frankfurt zullen de Amerikaanse routes worden uitgevoerd met de nieuwe B737 MAX9’s. Ondertussen is in de staat Washington de eerste B737 MAX9 voor Primera Air gefotografeerd. Brussel wordt de eerste bestemming waar Primera Air haar nieuwe B737’s zal op inzetten.

Vanaf juli volgend jaar start Primera Air met vluchten vanaf de luchthaven van Madrid Barajas naar Newark, Boston en Toronto. Het gaat hierbij om 14 vluchten per week waarvan een dagelijkse vlucht naar Newark. Net zoals bij de eerder aangekondigde basissen zal de maatschappij hiervoor haar 20 nieuwe B737 MAX9’s gebruiken.

In Washington is alvast de eerste B737 MAX9 voor Primera gefotografeerd. Opvallend is dat op de staart doorheen het Primera Air-logo een groene kleur is gebruikt van het bekende noorderlicht. Mogelijk zal de IJslandse luchtvaartmaatschappij voor haar eerste B737 MAX een speciaal kleurenschema voorzien.

Brussel wordt de eerste luchthaven die de nieuwe B737 MAX9 zal mogen ontvangen. Op 9 mei gaat de eerste route van Brussel naar Newark van start.