Embraer 190-E2 op Europese tournee naar Brussel

Morgenavond komt Embraer met haar nieuwe E190-E2 naar Brussel. Het toestel is op een Europese tournee om het toestel aan verschillende luchtvaartmaatschappijen en geïnteresseerden voor te stellen. Het nieuwe vliegtuig komt naar Brussel voor een demonstratie aan TUI fly.

Op 5 september begon Embraer met haar nieuwe Embraer 190-E2 aan een ‘Europese’ tournee. Tijdens die tournee bezocht het toestel al de hoofdsteden Lissabon, Warschau, Stockholm, Helsinki, Minsk, Moskou, Doesjanbe, Tbilisi en Parijs. Overal waar er interesse is in het toestel maakt Embraer een stop. Normaal moest het toestel vandaag naar Amsterdam zijn gevlogen, maar in plaats daarvan staat het toestel nu in Parijs.

Morgen is het de beurt aan Brussel want TUI fly is ook één van de geïnteresseerde maatschappijen in het nieuwe type. De maatschappij vliegt al met 4 Embraer 190’s en het is geen geheim dat de maatschappij al langer interesse heeft in de E190-E2.

Het vliegtuig, dat de registratie PR-ZGQ draagt, blijft tot maandag in Brussel. In de namiddag zet het vliegtuig dan de tournee verder. Er worden wel geen demonstratievluchten uitgevoerd dit weekend, het toestel zal voor spotters dus enkel morgenavond (rond 16 uur) en maandagnamiddag te fotograferen zijn.

Momenteel vliegt de E190-E2 al bij het Noorse Wideroe. Die maatschappij heeft al drie exemplaren in de vloot.