OO-SFN van Brussels Airlines verlaat morgen na 25 jaar dienst de vloot

Morgenochtend vertrekt de eerste A330 van Brussels Airlines die definitief de vloot verlaat naar de Verenigde Staten. De OO-SFN heeft er 25 jaar dienst op zitten en is de eerste van de drie oudste A330’s die wordt uitgefaseerd. Het toestel zal in de Verenigde Staten gesloopt worden.

Na 25 jaar commerciële dienst zit het er bijna op voor de OO-SFN. De A330-300, de eerst geleverde ooit in 1993 aan het Franse Air Inter, vertrekt morgen naar het Amerikaanse Pinal Airport in Arizona via Bangor, Maine voor een laatste vlucht. De OO-SFN is al sinds 1997 gebaseerd in Brussel: eerst voor Sabena, dan voor Birdy Airlines en uiteindelijk (SN) Brussels Airlines. Op 28 oktober vloog het toestel zijn laatste vlucht: SN502 van New York naar Brussel.

De OO-SFN is de vierde oudste A330 ter wereld en heeft een bijna niet te evenaren aantal vlieguren: meer dan 95.000. Met de 9.067 dagen dienst dat het toestel er heeft opzitten komt dat gemiddeld neer op net geen 10,5 vlieguren per dag, zonder rekening te houden met de dagen- of wekenlange onderhoudsbeurten.

In de VS zal de OO-SFN wordt gesloopt en uit elkaar worden gehaald. De OO-SFM volgt in december en de OO-SFO in februari. Deze toestellen zijn de derde en vijfde oudste A330’s ter wereld.

De OO-SFN stijgt morgen voor een laatste keer op vanaf Brussels Airport als SN9903. De voorziene vertrektijd is 08:00 lokale tijd en zal dus zoals gezegd naar Pinal Airpark worden overgevlogen met een tussenstop in Bangor.