Emirates vanaf 16 april tijdelijk met A380 naar Brussel

Vanaf 16 april 2019 zet Emirates dagelijks een A380 in op haar vluchten naar Brussel. Het gaat voorlopig om een tijdelijke upgrade doordat er 45 dagen lang zal gewerkt worden aan één van de landingsbanen van de luchthaven van Dubai. Daardoor moet Emirates haar vluchtfrequentie naar Brussel verminderen van twee naar één dagelijkse vlucht.

Van 16 april tot en met 30 mei 2019 zal Emirates dagelijks de A380 inzetten op haar vluchten naar Brussel. Doordat er zal gewerkt worden aan de zuidelijkste van twee landingsbanen van de luchthaven van Dubai, moet Emirates op bepaalde bestemmingen haar aantal vluchten verminderen. Een van die bestemmingen is Brussel waardoor de maatschappij van twee naar slechts één dagelijkse vlucht gaat.

Om die vermindering aan capaciteit op te vangen zal Emirates daarom dagelijks een A380 sturen naar Brussel in plaats van de B777-300. Het toestel wordt afwisselend ingezet op de middag- en avondvlucht. Op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag zal de Emirates A380 elke avond om 19:20 in Brussel landen. Op woensdag, vrijdag en zondag landt het toestel telkens om 13:25.

Het is de eerste keer dat Brussels Airport op reguliere basis het toestel mag ontvangen. Eerder dit jaar werd een speciale A380-gate met drie bruggen geopend om in de toekomst het toestel vlot te kunnen afhandelen.

De luchthaven van Dubai gaat 6 weken lang onder meer het oppervlak en de verlichting van de zuidelijkste landingsbaan vernieuwen. De laatste keer dat de luchthaven van Dubai een landingsbaan voor lange tijd moest sluiten was in 2014. Toen ging de noordelijke baan 80 dagen dicht voor onderhoud.

Nu moet Emirates op meer dan honderd routes vluchten annuleren om de frequenties naar deze bestemmingen te verminderen.