Eerste West-Europese bestemmingen voor nieuwe luchthaven Istanboel

In januari start Turkish Airlines met de eerste West-Europese bestemmingen vanaf de nieuwe luchthaven van Istanboel. In totaal breidt de maatschappij het aanbod vanaf Istanbul Airport (ISL) uit met acht internationale en drie binnenlandse bestemmingen. De andere bestemmingen volgen in maart.

Vanaf de nieuwe luchthaven van Istanboel, ISL, vertrekken vanaf januari de eerste vluchten naar West-Europa. Onder meer Londen Heathrow, Frankfurt, München, Parijs en Moskou worden dan bediend vanaf ISL. Er komen ook enkele binnenlandse bestemmingen bij.

De nieuwe megaluchthaven van Istanboel werd eind otkober in gebruik genomen, vooral om te testen met een hoofdzakelijk binnenlands vluchtnetwerk. Het volledige routenetwerk van Turkish Airlines moet tegen 1 maart 2019 van IST naar ISL verhuisd zijn.

De nieuwe luchthaven van Istanboel moet de grootste ter wereld worden. Momenteel ligt de capaciteit op 90 miljoen passagiers per jaar. Tegen 2023 moet het mogelijk zijn om maar liefst 200 miljoen passagiers per jaar te verwelkomen.