Laatste vlucht Sukhoi Brussels Airlines op 7 januari

Op 7 januari voert CityJet de laatste Brussels Airlines-vlucht uit met de Sukhoi Superjet 100. Het contract werd deze zomer vroegtijdig stopgezet door de aanhoudende operationele problemen met de toestellen. De Sukhoi’s worden vervangen door 4 CRJ-1000’s van het Spaanse Air Nostrum. 

Op 7 januari vertrekt de laatste Brussels Airlines Sukhoi-vlucht naar het Deense Billund. De wet-lease van de Sukhoi’s loopt vroegtijdig af door de vele annuleringen van afgelopen zomer. De toestellen moesten regelmatig aan de grond blijven om technische redenen en dat tot grote ergernis van Brussels Airlines.

De Spaanse maatschappij Air Nostrum, bekend onder het merk Iberia Regional dat voor Iberia regionale vluchten uitvoert, neemt de CityJet-activiteiten over. Momenteel vliegt er al één CRJ-1000 (EC-LPG) voor Brussels Airlines en vanaf januari komen daar nog eens drie Canadair’s bij. De toestellen worden op dezelfde bestemmingen ingezet als de Sukhoi’s. De vluchten naar Stockholm Bromma worden al sinds eind oktober door de eigen A319’s uitgevoerd.

CityJet wil zelf ook van haar zeven Sukhoi Superjet’s af. In het eerste kwartaal van 2019 moet hierover een beslissing vallen. Momenteel staan vier van de zeven Sukhoi’s van CityJet al permanent aan de grond in Venetië en Shannon. De andere drie vliegen nog tot 7 januari voor Brussels Airlines.