Laatste vlucht naar Mumbai stijgt morgen op vanuit Brussel

Morgen voert Brussels Airlines de laatste vlucht uit naar Mumbai. De maatschappij kondigde in september aan de route vanaf 7 januari stop te zetten en de vrijgekomen capaciteit in te zetten op het Afrika-netwerk. De route werd pas in 2017 opgestart.

Morgenochtend stijgt de laatste SN601-vlucht op van Brussel naar het Indiase Mumbai. In september besliste Brussels Airlines om de route wegens ‘economische redenen’ stop te zetten en de capaciteit van de vrijgekomen A330-200 in te zetten op de routes naar Banjul en Dakar.

De vluchten naar Mumbai werden in maart 2017 gelanceerd en een halfjaar later verklaarde Brussels Airlines-CEO Gustin dat winst in zicht was. Helaas was de rendabiliteit van de route volgens Brussels Airlines niet voldoende om ze te behouden en besloot ze de capaciteit in te zetten op het Afrika-netwerk.

De terugvlucht SN602 vertrekt zondagnacht in Mumbai met een bijna 100 procent-bezetting en komt morgenochtend aan in Brussel. Daarmee komt een einde aan het korte India-avontuur van de Belgische maatschappij die het gat wou opvullen dat Jet Airways had geslagen met het vertrek van haar activiteiten naar Amsterdam.

Net zoals bij de allereerste vlucht in maart 2017 wordt ook de laatste vlucht uitgevoerd door de OO-SFU.