Laatste Sukhoi-vlucht Brussels Airlines komt aan in Brussel

Vanmorgen landde op Brussels Airport de allerlaatste Sukhoi-vlucht voor Brussels Airlines. Het toestel kwam uit het Deense Billund. Met uitzondering van EI-FWB hebben alle Sukhoi’s Brussel al verlaten.

Vanmorgen om 07:55 kwam de allerlaatste Sukhoi-vlucht van Brussels Airlines aan in Brussel. Vlucht SN2254 was een uur daarvoor opgestegen in het Deense Billund. De stad is één van de bestemmingen die sinds het vertrek van de Dash 8’s van Flybe worden uitgevoerd door de Sukhoi Superjet’s. De toestellen worden vervroegd uitgefaseerd en worden vervangen door 2 CRJ-900’s en 2 CRJ-1000’s van het Spaanse Air Nostrum.

Momenteel vliegen drie witte CRJ’s met registratie EC-JZS, EC-LP en EC-MVC voor Brussels Airlines en een CRJ in de kleuren van Iberia Regional met registratie EC-JZT. De toestellen zullen niet in de kleuren van Brussels Airlines worden geschilderd. Dat was wel het geval bij de toestellen van Flybe en CityJet.

In Brussel stonden er nog twee Sukhoi Superjet’s. De EI-FWF werd vandaag leeg overgevlogen naar Dublin. Het toestel dat vandaag de Billund-vlucht uitvoerde (EI-FWB) zal ook spoedig vertrekken. De andere toestellen EI-FWD en EI-FWE staan op de luchthaven van het Ierse Shannon. EI-FWC en EI-FWG staan al sinds vorig jaar aan de grond in Venetië waar het Europese hoofdkwartier van Sukhoi is gevestigd.