Brussels Airlines verhuist Moskou-vluchten naar Sheremetyevo

Vanaf 2 juni verhuist Brussels Airlines van de Moskouse luchthaven Domodedovo naar die van Sheremetyevo. Die luchthaven is volgens de luchtvaartmaatschappij beter geschikt voor haar zakencliënteel door de aanwezigheid van vele bedrijven in de buurt. 

Brussels Airlines verbindt Brussel al sinds 2004 met de luchthaven van Moskou Domodedovo. De maatschappij vliegt in de winter vier keer per week naar Moskou en tijdens de zomer dagelijks. Vanaf 2 juni verhuist ze haar operaties van de luchthaven Domodedovo naar die van Sheremetyevo.

De luchthaven van Sheremetyevo ligt dichter bij de stad en biedt volgens de maatschappij betere mogelijkheden voor zakenreizigers, aangezien meerdere bedrijven dicht bij die luchthaven liggen. Ook voor mensen die in het stadscentrum moeten zijn, is de verbinding volgens Brussels Airlines gemakkelijker.

De stad Moskou beschikt over vier commerciële luchthavens: Domodedovo, Sheremetyevo, Vnukovo en Zhukovsky. De luchthaven van Domodedovo wordt voornamelijk gebruikt door buitenlandse luchtvaartmaatschappijen zoals bv. Emirates en Singapore Airlines. De luchthaven Sheremetyevo is dan weer de thuisbasis van Aeroflot, maar ook KLM en Air France vliegen op deze luchthaven.

Brussels Airlines wordt de eerste luchtvaartmaatschappij van de Lufthansa Group die op Sheremetyevo zal vliegen. Austrian, Lufthansa en SWISS vliegen allemaal op Domodedovo.