Tibet Airlines wordt eerste Chinese airline voor Helsinki Vantaa

In april start Tibet Airlines met vluchten naar de Finse hoofdstad Helsinki. Daarmee wordt Tibet Airlines de allereerste Chinese maatschappij met vluchten naar Finland. De vluchten zullen worden uitgevoerd met een A330-200 vanuit de Chinese stad Jinan.

Op 8 april landt de eerste vlucht van Tibet Airlines vanuit Jinan op de Finse luchthaven Helsinki Vantaa. De maatschappij wil als eerste Chinese maatschappij naar Finland gaan vliegen en zal de route 2 keer per week gaan uitvoeren en met een A330-200.

Tibet Airlines heeft als hoofdkwartier Lhasa en heeft twee basissen in Lhasa en Chengdu. Voor de vluchten naar Finland gaat de maatschappij opereren vanaf Jinan, een stad van zeven miljoen inwoners en tevens de hoofdstad van de provincie Chengdu.

Tibet Airlines opereert een vloot van 5 A330-200’s, 20 A319’s en 6 A320’s. De eerste A330 voor de maatschappij werd in 2016 geleverd.

Dankzij thuismaatschappij Finnair wordt Helsinki al stevig verbonden met China. Deze zomer zullen er wekelijks 44 vluchten vanaf Helsinki naar China vliegen.