Brussels Airport start het jaar goed met bijna 1,7 miljoen passagiers

Brussels Airport verwelkomde in de maand januari bijna 1,7 miljoen passagiers, dit is een stijging van 2,6% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De stijging is te wijten aan zowel de short- als de long haul vluchten. In de vracht is er een lichte daling gemeten desondanks de sterke toename van de cargo in de passagierstoestellen. 

In januari verwelkomde onze Belgische luchthaven 1.663.198 passagiers, dit is een stijging van 2,6% ten opzichte van januari 2018. Het slechte weer dat we op 30 januari kregen zorgde voor een kleine negatieve impact op de cijfers.

De groei van de long haul vluchten ligt iets hoger dan die van de short haul vluchten. Uit resultaten van de luchthaven zelf is gebleken dat vooral Cathay Pacific, Hainan Airlines, Ethiopian Airlines, Air Canada en Rwandair voor deze positieve resultaten gezorgd hebben.

Bij de short haul operaties zien we vooral een sterke groei bij Aegean Airlines, Air France, Air Europa, Iberia, Aeroflot, Vueling, Ryanair, TUI Fly en Brussels Airlines.

Bij de cargo-operaties merken we een daling van 3,2% ten opzichte van januari 2018. Het is de eerste keer sinds enkele maanden dat de cargo op Brussels Airport lichtjes achteruitgaat. De stijging van de long haul flights heeft ervoor gezorgd dat de vracht op de passagiersvluchten toenam met 8,5% ten opzichte van januari 2018.

De full cargo vluchten gaat met 17,3% achteruit in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Deze daling is te wijten aan het dalende aantal vluchtfrequenties van bepaalde maatschappijen. Ook het gewicht van de pakjes is gedaald met 5,2%.

Januari kende 17.232 vliegbewegingen, dit is een lichte stijging van 0,9% tegenover de 17.070 bewegingen van januari 2018.