Stopzetting flybmi zorgt voor annuleringen bij Brussels Airlines

De Britse luchtvaartmaatschappij flybmi is sinds gisteren gestopt met haar vluchtuitvoering en vraagt het faillissement aan. Dat heeft ook gevolgen voor de vluchten van Brussels Airlines. De maatschappij voerde twee routes uit voor Brussels Airlines. Deze vluchten zijn vandaag geannuleerd en één van hen wordt vanaf morgen al zeker door Air Nostrum uitgevoerd.

Het Britse flybmi heeft gisteren besloten  om haar operaties te staken en het faillissement aan te vragen. De maatschappij ziet zich hiertoe genoodzaakt door de hoge brandstofkosten en de Brexit. Volgens flybmi had de maatschappij het door de onzekerheid van de Brexit moeilijk om aan nieuwe contracten te geraken. Flybmi beschikt over een vloot van 17 Embraer 145’s en is op 25 Europese routes actief.

Flybmi voert ook vluchten uit voor Brussels Airlines. De maatschappij vliegt voor Brussels Airlines op de routes naar Hannover en Turijn. Die vluchten zijn vandaag geschrapt. Ook de vluchten naar Bristol, waar Brussels Airlines op codeshared, worden geannuleerd. De vluchten naar Turijn worden vanaf morgen uitgevoerd door Air Nostrum, dat al met vier CRJ-1000’s voor Brussels Airlines vliegt. Voor de vluchten naar Hannover is nog geen definitieve oplossing.

Brussels Airlines vliegt zes keer per week tussen Brussen en Turijn en zestien keer tussen Brussel en Hannover.