Loganair start route van Newcastle naar Brussel

Vanaf 25 maart start de Schotse luchtvaartmaatschappij een nieuwe verbinding tussen Newcastle en Brussels Airport. Tot vorige week voerde flybmi die route uit, maar door de stopzetting van haar activiteiten werden alle vluchten geschrapt. Loganair springt nu in het gat dat flybmi achterlaat door zelf op deze route actief te worden.

Vanaf maandag 25 maart vlieg het Schotse Loganair 10 keer per week tussen Newcastle en Brussel. De maatschappij zal van maandag tot donderdag zowel ’s morgens als ’s avonds een vlucht uitvoeren, op vrijdag enkel een avondvlucht en één vlucht in het weekend (zondag). Daarmee neemt Loganair de route over van flybmi die door financiële problemen vorige week haar activiteiten moest staken.

De vluchten zullen net zoals die van flybmi met een Embraer 145 worden uitgevoerd. Die toestellen hebben een capaciteit van 49 passagiers.

Een Embraer 135 van Loganair.

Behalve Brussel neemt Loganair ook de flybmi-routes over van Aberdeen naar Bristol, Oslo en Esbjerg. Van de routes vanuit Newcastle neemt Loganair de routes naar Brussel en Stavanger over.

Zowel flybmi als Loganair hebben dezelfde eigenaar: Airline Investments Limited. De holding heeft beide maatschappijen apart gehouden in het portfolio en het faillissement van flybmi heeft dan ook geen invloed op de financiële resultaten van Loganair zelf.