Brussels Airlines stelt nieuwe cabine A330’s voor

Vandaag heeft Brussels Airlines haar nieuwe cabine voorgesteld. Alle tien A330’s van de maatschappij zullen een gloednieuw interieur krijgen en er komt ook een volledig uitgeruste nieuwe economy premium-sectie. De cabine werd ontwerpen met een ‘Belgian touch’.

Brussels Airlines heeft vandaag haar langverwachte nieuw ontworpen cabine-interieur voorgesteld. De maatschappij doet daarmee een investering van ongeveer 10 miljoen euro per toestel. Het ontwerp van de huidige cabines in de langeafstandsvloot dateert van 2012. Omdat de maatschappij zeven van de tien A330’s in haar vloot vervangt door nieuwere exemplaren en er sowieso nieuwe cabines moesten worden geïnstalleerd, liet ze bij  JPA Design een nieuw interieur ontwikkelen.

De nieuwe cabine is volgens Brussels Airlines volledig afgewerkt met een ‘Belgian touch’. Zo bevat het ontwerp van de cabine Art Nouveau-patronen die de Belgische gastvrijheid weerspiegelt. Het tapijtpatroon is geïnspireerd op de gewelven van het station Antwerpen-Centraal en de stof van de stoelen zijn geïnspireerd op ontwerpen van Belgische ontwerpers zoals Dries Van Noten.

De business clas-sectie bestaat uit 30 stoelen en zal met een verspringende configuratie plaats bieden aan telkens één of twee passagiers. Elke zetel beschikt dus over een gangpad. Achter de business class-sectie komt er een walk-up bar met en dome met daarop een Art Nouveau-design

Er komt ook een aparte  Premium economy-sectie met zetels met een seat pitch van 38 inch, een bredere stoel en een rugleuning die 40 graden naar achteren zal kunnen worden getild. Het stof op de zetels is afgewerkt met enkele rode lijnen die de huisstijl van Brussels Airlines moet voorstellen.

De nieuwe economy class is geïnspireerd door de zonsopgang boven de Noordzee. De PTV-schermen op de stoelen worden groter (naar 10,1 inch) met ook meer mogelijkheden. Het Inflight entertainment systeem zal trouwens in alle klassen meer mogelijkheden bieden ten opzichte van de huidige.

Het eerste toestel met de nieuwe cabine moet vanaf april rondvliegen op het Brussels Airlines-netwerk naar Noord-Amerika en Afrika.