Fotospecial: De gloednieuwe cabine van Brussels Airlines

Vandaag toonde Brussels Airlines haar nieuwe cabine-inrichting aan het grote publiek. De show vond plaats in het Pop-up hotel van de airline in hartje Brussel. De maatschappij wil met een nieuwe inrichting de passagiers een persoonlijke ervaring aanbieden en het gevoel van een boetiekhotel recreëren op 10 kilometer hoogte. Het interieur werd ontworpen in samenwerking met JPA design.

Als eerste in de rondleiding kwam meteen de nieuwe Business Class inrichting aan bod. Doorheen het hele ontwerp van de cabine weerspiegelen Art Nouveau patronen de Belgische gastvrijheid en brengen ze een verfijnde en ontspannen sfeer aan boord. Het tapijtpatroon is geïnspireerd op het gewelfpatroon in het historische Antwerpse centraal station. De beroemde Belgische ontwerpers zoals Dries Van Noten werden geselecteerd om mee te werken aan het ontwerpen van de stoelbekleding. Dankzij een beperkte grootte van de Business Class en de unieke “low density configuration” ( 1-2-1 en 2-2-1) biedt deze klasse een grote mate van privacy op elke plaats. De passagiers kunnen kiezen tussen een enkele of een dubbele zitplaats, afhankelijk of ze alleen reizen of met een partner. De stoel kan volledig aangepast worden naar ieders wil, zo kan hij uitgeschoven worden naar een flat-bed van 2 meter lang, of een lounge sofa met verstelbare hardheid. Bovendien kan elke passagier gebruik maken van een 15,6″ HD-scherm met een headset die uitgerust is met noise-cancelling.

Verder kunnen de Business Class passaguers ook gebruik maken van een uitgebreide dining-ervaring. Zo biedt Brussels Airlines haar klanten een uitgebreide keuze van internationale wijnen en Laurent Perrier Champagne aan uit de bekroonde wijnkelder, geselecteerd door Master Of Wine Fiona Morrison. Naast alle drankgelegenheid kunnen de gasten ook kiezen voor een viergangenmenu van de Michelin Star Chef Thierry Theys van restaurant Nuance. Bovenop de verfijnde culinaire beleving brengt Brussels Airlines voor het eerst een Belgische walk-up bar aan boord, gelegen net achter de Business Class cabine, met beroemde Belgische bieren en een plaats om te netwerken met de medereizigers.

De nieuwe Business Class seats.

 

De stoel is uitgerust met een headset met een Noice Cancelling functie.

Het bedieningspaneel voor de zetel van positie te veranderen.
Het Ultra HD Touch screen en al zijn functionaliteiten.

het bedieningspaneel voor de massage functie en het beeldscherm.

Na de Business Class introduceert Brussels Airlines voor het eerst de Premium Economy. Deze klasse is volledig gescheiden van de andere klassen en creëert een rustige en ontspannen omgeving met zachte paarse en blauwe kleuren. Met een premium stoel met meer privacy, comfortabele kussens en een bredere- en langere armleuning is het mogelijk om ongestoord te reizen. Een 38″ stoelafstand (wat 23% meer is in vergelijking met de gewone Economy), een bredere stoel met een grotere hoofdsteun die verstelbaar is in de hoogte en een 40° verstelbare rugleuning maakt het mogelijk om ontspannen te slapen. Het 13,3″ HD-scherm is één van de grootste HD Premium Economy-schermen op de Europese markt. Bovendien is het tafeltje groter en uitgerust met AC- en USB stekkers om gedurende de volledige vlucht productief te blijven. De reizigers kunnen blijven rekenen op een goede en persoonlijke service. Daarenboven krijgen ze ook nog eens een fles water, een warme handdoek en later tijdens de vlucht roomijs als tussendoortje.

De Premium Economy seats.

Het verstelbare beeldscherm van de nieuwe klasse.
De aparte drankfleshouder.

De nieuwe Economy Class biedt extra comfort voor elke gast, zo is er gebruik gemaakt van een speels design dat geïnspireerd is op de zonsopgang op de Noordzee. De nieuwe stoel is voorzien van een ergonomisch verstelbare neksteun om het privacygevoel te vergroten. Een verstelbare rugleuning, een persoonlijke USB-poort en een ruime keuze aan entertainment en spelletjes op een 10,1″ scherm zorgen voor een aangename en ontspannende vlucht. Ook kunnen hier de passagiers alweer gebruik maken van een internationale maaltijd, Belgische bieren, wijnen en sterke drank, allemaal inbegrepen in de prijs van het ticket.

Verder werd er ook veel aandacht gegeven aan de gerechten die men wil serveren in de Business en Premium Economy. Een aantal van deze kan je hieronder bekijken.

Een deeltje van de maaltijden die geserveerd zullen worden.