Kalitta Air B747 stijgt op in Brussel en wijkt uit naar Leipzig na motorprobleem

Een B747-400F van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Kalitta Air is vanavond na het opstijgen in Brussel rechtsomkeer moeten maken. Tijdens het opstijgen was er een motorprobleem en het toestel werd naar de Noordzee begeleid, vermoedelijk om brandstof te lozen en om het probleem te analyseren. Nadien is het toestel uitgeweken naar Leipzig.

Vlucht K4978 van de Amerikaanse vrachtmaatschappij Kalitta Air, dat 5 vluchten per week uitvoert voor DHL, steeg vanavond om 21:35 op in Brussel met bestemming Cincinnati toen het een motorprobleem kreeg. Het toestel klom daarop naar een hoogte van 7.000 voet en werd begeleid naar de Noordzee. Daar kon het toestel mogelijk de nodige hoeveelheid brandstof lozen om onder het maximale landingsgewicht te komen.

Kalitta Air vliegt voor DHL meerdere keren per week tussen Brussel en Cincinnati, een belangrijke hub van DHL.

Na ongeveer een halfuur in de holding te hebben gezeten, keerde het toestel terug oostwaarts op dezelfde hoogte van 7.000 voet. Daarbij vloog het via België en Duitsland naar de luchthaven van Leipzig waar het toestel rond 23:55 landde.

Leipzig is de Europese hub van DHL in Europa en is commercieel een stuk interessanter om naar uit te wijken als je vracht uit DHL-pakketjes bestaat. Vanuit Leipzig vliegt DHL naar een 50-tal bestemmingen waaronder ook naar New York JFK en Cincinnati.