Sukhoi legt schuld bij mislukken Superjet-deal bij Adria Airways

Volgens vliegtuigbouwer Sukhoi is het mislukken van de Sukhoi Superjet 100-deal die in november werd overeengekomen de schuld van Adria Airways. Sukhoi zegt dat er problemen waren met de financiering van het toestel.

Op haar website plaatst Sukhoi Civil Aircraft Company het volgende: “In november 2018 werd er een voorlopige overeenkomst bereikt voor de levering van 15 vliegtuigen aan Adria Airways in 2019. De overeenkomst zou naar een definitieve bestelling worden omgezet. De instituten die voor de financiering ervan gingen zorgen hebben, na het financieel rapport van 2018 van Adria Airways te hebben bekeken, aan SCAC aangeraden om de overeenkomst te annuleren om zo verliezen tegen te gaan. Die aanbevelingen werden aanvaard en het werk werd gestopt.”

Daarmee legt Sukhoi de schuld bij Adria Airways, dat volgens het bedrijf problemen had om de financiële middelen te vinden voor de overeenkomst. Adria Airways zegt dan weer dat de financiering geen probleem vormde en dat de schuld bij de Sukhoi te zoeken is.