Wow Air-CEO op zoek naar geld voor nieuwe luchtvaartmaatschappij

Mogelijk komt er een nieuwe start voor de failliet verklaarde luchtvaartmaatschappij Wow Air. Ex-CEO Skúli Mogensen is op zoek naar investeerders om een nieuwe IJslandse luchtvaartmaatschappij op te starten, die dan mogelijk terug met de Wow-merknaam zal opereren.

Volgens de IJslandse krant Morgunblaðið is de voormalige Wow Air-CEO Mogensen samen met andere topfiguren van de failliete luchtvaartmaatschappij Wow Air op zoek naar 40 miljoen dollar. Met dat geld willen ze een nieuwe luchtvaartmaatschappij starten. Daarbij zal 49 procent in de handen zijn van investeerders en 51 procent  in handen van Mogensen en co.

Met die luchtvaartmaatschappij willen ze starten met 5 Airbussen en initieel chartervluchten gaan uitvoeren. Met dit plan willen ze ook een nieuwe AOC aanvragen en tegelijkertijd de eigendommen en het merk van het vroegere Wow Air overkopen. Tegen begin volgend jaar moet de vloot al bestaan uit zeven vliegtuigen.

Het failliete Wow Air was volledig in handen van Mogensen en het bedrijf ging over de kop door een aantal slechte beslissingen. Onder andere een te snelle expansie en de beslissing om met A330’s te gaan vliegen werden het bedrijf fataal.