Uganda Airlines bevestigt bestelling voor A330-800

Uganda Airlines, een nieuwe luchtvaartmaatschappij die nog in de opstartfase zit, heeft bij Airbus bevestigd dat ze twee A330-800’s zal opnemen in haar vloot. Welke plannen de luchtvaartmaatschappij met de toestellen heeft, is nog niet duidelijk.

De nieuwe luchtvaartmaatschappij Uganda Airlines heeft bij Airbus een definitieve bestelling geplaatst voor twee A330-800’s. Eind vorig jaar had ze hiervoor al een overeenkomst gesloten, maar nu wordt deze ook definitief. De maatschappij zit momenteel in de opstartfase en moet het vroegere Uganda Airlines terug nieuw leven inblazen.

Vorig jaar plaatste ze een bestelling voor vier CRJ-900’s, waarvan twee de komende weken zouden moeten worden geleverd en de andere twee in het begin van de herfst zouden moeten komen. Met de toestellen zal de maatschappij naar twaalf regionale bestemmingen gaan vliegen. Voor haar langeafstandsnetwerk wil de maatschappij met twee A330-800’s gaan vliegen. Welke bestemmingen Uganda Airlines op het oog heeft, is niet duidelijk.

Een CRJ van Uganda Airlines tijdens een testvlucht.

Het vroegere Uganda Airlines, dat in 2001 stopte met vliegen, vloog voordien naar Europese steden in België, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.