JetBlue stort zich op trans-Atlantische markt met vluchten naar Europa

Het Amerikaanse JetBlue wordt één van de nieuwe spelers op de trans-Atlantische markt. De maatschappij vliegt vanaf 2021 vanuit New York en Boston naar Londen. Voor deze routes zal ze gebruik maken van haar dertien nieuwe A321LR’s.

Het Amerikaanse JetBlue waagt zich vanaf 2021 op de trans-Atlantische markt met nieuwe langeafstandsvluchten vanaf New York JFK en Boston. De maatschappij opent vanaf beide steden twee verbindingen naar Londen. Daarmee komt er een nieuwe speler op de trans-Atlantische markt die met narrowbodies zal vliegen.

De maatschappij had nog geen uitstaande bestellingen staan voor de Airbus A321LR (Long Range) maar in 2016 plaatste de maatschappij wel een extra bestelling voor  30 A321’s verdeeld onder de ceo en de neo. Begin dit jaar werd daaraan de optie toegevoegd om de A321neo’s te mogen omzetten naar A321LR’s en dat doet ze nu voor 13 exemplaren. In totaal heeft Jetblue een uitstaande bestelling voor 85 A321neo’s.

Naar welke Londense luchthaven JetBlue gaat vliegen is nog niet bekend. De maatschappij mikt vooral op business reizigers en daarvoor is Heathrow geschikt, alleen is het moeilijk om daar nog slots voor te krijgen.

Voor de vluchten naar Londen hoopt JetBlue premium passagiers van de traditionele maatschappijen weg te snoepen. Met haar premium product ‘Mint’ wil ze ook voor dit segment van de markt een aantrekkelijke optie zijn. De Mint-sectie aan boord bevat onder meer volledige lie-flat beds, net zoals de traditionele business class.

Behalve Londen mikt JetBlue op termijn ook op andere Europese bestemmingen. Voor de route naar Londen plant JetBlue alvast meerdere vluchten per dag van zowel Boston als New York.