Jet Airways schrapt nu ook intercontinentale vluchten

De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways schrapt door een gebrek aan vliegtuigen nu ook haar verbindingen tussen Amsterdam en Toronto en tussen Parijs en Chennai. Gisteren berichtte Indiase media dat de maatschappij nog slechts over 14 vliegtuigen beschikt voor vandaag, al de rest staat door onbetaalde rekeningen aan de grond.

De komende dagen stopt Jet Airways met vliegen tussen Amsterdam en Toronto. De maatschappij heeft te weinig vliegtuigen over om haar belangrijke intercontinentale netwerk overeind te houden. Met onmiddellijke ingang staakt Jet Airways ook de vluchten tussen Chennai en Parijs en naar Colombo en Singapore.

Sinds gisteren wordt er een B777-300ER van de maatschappij aan de grond gehouden in Schiphol, na onbetaalde rekeningen bij vrachtafhandelaar WFS. Volgens Indiase media heeft Jet Airways nog maar 14 vliegtuigen operationeel.

Jet Airways kon desondanks de financiële problemen haar intercontinentale netwerk overeind houden. Enkel de vluchten naar Manchester werden onlangs voor enkele weken geschrapt. Nu valt er voor het eerst ook een verbinding op haar belangrijke hub in Amsterdam weg.