Jet Airways stopt (tijdelijk) met vliegen

Het Indiase Jet Airways voert wellicht vandaag haar laatste vluchten uit. Dat bericht Reuters aan de hand van bronnen binnen de maatschappij. Jet Airways is er niet in geslaagd om de broodnodige noodlening van haar banken te verkrijgen om de operaties te kunnen verder zetten. 

De enige vluchten die Jet Airways momenteel nog met een handvol ATR’s uitvoert, zullen wellicht ook vanaf vandaag worden stopgezet. Dat bericht Reuters op basis van drie bonnen binnenin de maatschappij zelf. De noodlening die Jet Airways was overeengekomen bij haar banken van 217 miljoen dollar is nog steeds niet uitbetaald. Ook de 58 miljoen dollar die Jet Airways nodig heeft om te blijven voort vliegen, krijgt ze niet. Dat geld had de maatschappij nodig zodat het consortium onder leiding van de State Bank of India terwijl op zoek kon gaan naar nieuwe investeerders die een meerderheidsaandeel in de maatschappij willen nemen.

Jet Airways wil voorlopig niet op het nieuws reageren. De maatschappij voert momenteel enkel nog maar een beperkt aantal binnenlandse vluchten uit met een vijftal ATR’s. De rest van de vloot staat aan de grond of is door de eigenaars al uit het land gehaald. De maatschappij heeft haar internationale operaties al enkele dagen geleden stopgezet. Die vluchten zullen volgens Jet Airways niet herstarten voor volgende week maandag.

Jet Airways heeft zo’n 3 miljoen dollar per dag nodig om operationeel te blijven. Na een zes uur durende onderhandeling kwam er geen resultaat en het lijkt erop dat Jet Airways ten laatste tegen morgen alle operaties zal moeten stopzetten.