TUI Fly schaft standaardmaaltijden af

Sinds de paasvakantie biedt TUI Fly op haar vluchten met een vliegtijd van minder dan zes uur geen standaardmaaltijden meer aan die op voorhand te boeken waren. De airline wil op deze manier meer keuzemogelijkheden bieden aan de reizigers zodat ze zelf kunnen beslissen wat ze eten of drinken. Tegelijk willen ze op deze manier de afvalberg aan boord drastisch laten verminderen.

Toen de maatschappij in 2004 werd opgericht was de klassieke standaardmaaltijd een vast begrip. Zo kreeg elke passagier een box overhandigd met daarin een koude maaltijd. In 2017 stapte TUI over naar een netto ticketprijs; wie toch nog een standaardmaaltijd wou nuttigen kon deze als optie bijboeken maar wat er in de box zat kon je zelf niet kiezen.

Om beter te kunnen inspelen op de verwachtingen en wensen van de klant besloot TUI om de standaardmaaltijden af te schaffen en een cateringservice aan te bieden. Het aanbod op de menukaart is ruim en de prijzen zijn redelijk, zodat iedereen zijn zin kan vinden. Ook op het vlak van drank heeft de maatschappij haar assortiment uitgebreid, zo worden er vanaf nu verschillende A-merken van wijnen, aperitieven en sterke dranken aangeboden.

Op de vluchten die langer dan zes uur vliegen zijn, zoals de Kaapverdische eilanden of de Caraïben, blijven de standaardmaaltijden wel in de prijs inbegrepen.

Aangezien TUI ook de reizigers onder de merknaam VIP Selection vervoert, die hetzelfde servicepakket ontvangen als passagiers die de ‘Fly Deluxe‘ formule bijreserveren, ontvangen deze passagiers een extra verzorgde maaltijd die samengesteld is in samenwerking met de ‘Jeunes Restaurateurs d’Europe”.

Wat de maatschappij allemaal te bieden heeft kan je hier vinden.