Skeyes moet dwangsommen betalen aan Brussels Airlines bij nieuwe problemen

Brussels Airlines heeft bij de rechtbank verkregen dat Skeyes dwangsommen moet betalen aan Brussels Airlines bij nieuwe onregelmatigheden. Het gaat om boetes tot 20.000 euro en wordt per vertraagde of geannuleerde vlucht uitbetaald. De rechtelijke uitspraak is van kracht tot en met 26 mei.

De komende dagen mogen er geen nieuwe problemen meer opduiken bij luchtverkeersleider Skeyes indien die dwangsommen wil vermijden. Brussels Airlines heeft gisteren bij de rechtbank verkregen dat Skeyes tot en met 26 mei dwangsommen moet betalen per geannuleerde vlucht en ook voor elke vertraagde vlucht van meer dan 60 minuten.

Concreet gaat het om 10.000 euro voor elke Europese vlucht die geannuleerd moet worden en 20.000 euro voor elke langeafstandsvlucht die geannuleerd wordt. Voor vertraagde vluchten gaat het om 10.000 euro voor vertragingen van één tot twee uur, en 20.000 euro voor vertragingen langer dan twee uur.

Door de onaangekondigde actie gisteren bij Skeyes moest Brussels Airlines meer dan 50 Europese vluchten annuleren en ook 2 langeafstandsvluchten.