British Airways lanceert eerste directe Europese vlucht naar San Diego

Vanaf 1 juni vliegt British Airways DE nieuwe hotspot van het moment aan in Californië: San Diego.
Als enige luchtvaartmaatschappij die rechtstreeks vanuit Europa deze bestemming aanbiedt, opent British Airways hiermee een nieuwe route waardoor lokale zakelijke markten en populaire vakantiebestemmingen makkelijker bereikbaar zijn voor haar Europese passagiers.
Robert Williams, Sales Manager Benelux bij British Airways: “San Diego is ontzettend hip op dit moment – de stad is al meerdere malen uitgeroepen tot de beste plek in Amerika om te wonen en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. San Diego heeft prachtige stranden, een bruisend nachtleven en er hangt een relaxte sfeer, wat de stad het hele jaar door tot een zeer aantrekkelijke bestemming maakt.”
“Daarnaast is San Diego ook een belangrijke bestemming geworden voor zakenreizen en dankzij een recente samenwerkingsovereenkomst met American Airlines en Iberia, kunnen we meer vluchten aanbieden op de route.”
San Diego, een van de verborgen juweeltjes van Californië, staat bekend om zijn 112 km lange zonovergoten kust, uitgebreid aanbod aan buitenactiviteiten en gemiddelde dagtemperatuur van 22°C. ‘America’s Finest City’ heeft ook familie-attracties van wereldklasse te bieden, zoals de San Diego Zoo en SeaWorld, een rijk cultureel en maritiem erfgoed. Dit alles in de relaxte sfeer die zo kenmerkend is voor de onvervalste levensstijl van Zuid-Californië.
De nieuwe dagelijkse dienst zal vertrekken vanaf London Heathrow Terminal 5 met een Boeing 777 die is ingedeeld in drie klassen: Club World, World Traveller Plus en World Traveller. Retourvluchten vanuit Brussel zijn mogelijk vanaf € 720, incl. BTW en toeslagen.
De nieuwe route biedt ook nieuwe mogelijkheden voor ‘fly-drivers’, aangezien San Diego ideaal gelegen is voor een dagtripje naar het nabijgelegen Anaheim, de thuisstad van Disneyland, en goede verbindingen naar Los Angeles heeft.

 

Klik hier voor een originele Sand artist video over San Diego.
Enkele lokale attracties die je niet mag missen, volgens het San Diego Convention & Visitors Bureau:

 

  • San Diego Zoo – deze wereldberoemde dierentuin huisvest 4.000 dieren en 800 zeldzame, exotische diersoorten en is tevens een erkend museum dankzij de diverse horticultuur.

 

  • Balboa Park – in het ‘Smithsonian’ van de Amerikaanse westkust vind je 15 musea, prachtige tuinen en opvallende bouwwerken uit de periode van de Spaanse Koloniale Opleving.

 

 

  • USS Midway Museum – het populairste vliegdekschipmuseum van de V.S. is een eerbetoon aan de rijke militaire geschiedenis van San Diego.

 

  • La Jolla –De luxe wijk met boetieks, kunstgaleries, exclusieve restaurants en mogelijkheden om te zwemmen, surfen of kajakken langs de kust die doet denken aan het Middellandse Zeegebied.

Voor meer informatie over vluchten en bestemmingen zie www.ba.com of www.sandiego.org.
British Airways verzorgt dagelijks vluchten van en naar San Diego:

Vlucht BA273 vertrekt om 15.05u vanaf Heathrow en komt om 18.15u aan in San Diego
Vlucht BA272 vertrekt om 20.05u vanuit San Diego en komt om 14.25 (+1) aan op Heathrow