Air Antwerp herstart lijndienst Antwerpen-Londen City

Vanaf 9 september 2019 zal de regionale luchtvaartmaatschappij vanuit Antwerpen naar London City Airport vliegen. De luchtvaartmaatschappij heeft hiervoor haar vergunning bekomen. Air Antwerp heeft op deze route ook een codeshare-overeenkomst gesloten met KLM, dat voor 25 procent mede-eigenaar is van het bedrijf.

Air Antwerp zal op weekdagen driemaal per dag heen en terug tussen Antwerpen en Londen City vliegen. Op zondagavond biedt Air Antwerp één vluchtfrequentie aan. Op zaterdag wordt er op de route niet gevlogen. De vluchten zullen uitgevoerd worden met een Fokker 50 turboprop, die plaats biedt aan 50 passagiers.

Johan Maertens, CEO van Air Antwerp, zei: “Het bekomen van de AOC is een belangrijke mijlpaal in de prille geschiedenis van onze luchtvaartmaatschappij. Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om onze medewerkers te bedanken voor hun inzet en professionaliteit bij het voorbereiden en uitwerken van onze AOC-aanvraag. Ook een welgemeend woord van dank aan de teams van de FOD Mobiliteit voor de vlotte samenwerking tijdens de aanvraagprocedure.”