A330 OO-SFY volgende week naar Twente voor ontmanteling

Het Nederlandse AELS (Aircraft End-of-Life Solutions) heeft de OO-SFY aangekocht om te ontmantelen. De A330-200 van Brussels Airlines wordt volgende week naar Nederland overgevlogen waar het toestel uit elkaar zal worden gehaald.

Het einde nadert voor de 21-jaar oude A330-200 OO-SFY van Brussels Airlines. Het toestel is eigendom van het Nederlandse Arena Aviation Partners en werd in 2011 aan de vloot van Brussels Airlines toegevoegd. Het uit de vloot halen van het toestel maakt deel uit van het verjongingsprogramma dat Brussels Airlines met haar langeafstandsvloot uitvoert.

Het toestel is opgekocht door het op Twente Airport gevestigde AELS. Dat bedrijf is al meer dan een decennia actief met het uiteen halen van oude vliegtuigen. Vorige maand mocht het bedrijf voor het eerst een A330-200 van TAP Portugal ontvangen. Dat toestel zal ook binnenkort uit elkaar worden gehaald.

De volgende A330 die Brussels Airlines zal uitfaseren is de OO-SFW. Die is momenteel voorzien om in november 2019 de vloot te verlaten.