Brussels Airlines lanceert vluchten naar Montréal, stopt met Toronto

Brussels Airlines voegt vanaf volgende zomer een nieuwe langeafstandsbestemming toe. De maatschappij gaat naar het Canadese Montréal vliegen. De verbinding met Toronto wordt wel stopgezet en zal overgeheveld worden naar Air Canada.

Vanaf eind maart vliegt Brussels Airlines tijdens het zomerseizoen 5 keer per week naar Montréal. De vluchten komen bovenop die van Air Canada, die de route het hele jaar zal blijven uitvoeren. Air Canada zal de vluchten vanaf eind maart wel verlaten naar de namiddag met een vertrek in Brussel om 15:00. Er komt dus een ochtend- en namiddagvlucht vanaf Brussels Airport naar Montréal.

Air Canada zal de route naar Toronto vanaf 1 mei overnemen (met B787-8), maar niet met een dagelijkse vlucht. In de zomer zal ze 5 vluchten per week opereren, in de winter 4 vluchten per week. Brussels Airlines stopt de route naar Toronto vanaf 7 januari. Gedurende 4 maanden valt de verbinding naar Toronto vanuit Brussel dus even weg.

Met de vrijgekomen capaciteit zal Brussels Airlines de route naar Washington het ganse jaar door aanbieden, ook in de winter. Voordien was deze vlucht seizoensgebonden.

Vorig jaar gebeurde hetzelfde bij Austrian Airlines. De route naar Toronto werd geschrapt en aan Air Canada gegeven, en de Oostenrijkers lanceerden een route vanuit Wenen naar Montréal. Die route wordt in de zomer dagelijks uitgevoerd en in de winter vijf keer per week.