Brussels Airlines zet route naar Kyiv stop

Brussels Airlines zet in november haar verbinding naar Kyiv stop. Dat bericht het Oekraïense Avianews en blijkt ook uit het boekingsysteem van de maatschappij. De route werd vorig jaar pas opgestart.

Op 17 november voert Brussels Airlines de laatste vlucht uit naar de Oekraïense hoofdstad Kyiv. De maatschappij voert momenteel vier vluchten per week uit naar de bestemming die ze in oktober vorig jaar opstartte. Volgens de maatschappij wordt de route stopgezet door een ‘optimalisering van het netwerk’.

Volgens Avianews was initieel het plan om de vluchten enkel tussen november en februari 2020 tijdelijk stop te zetten, en de vluchtuitvoering te hervatten voor volgende zomer. Van dat plan werd uiteindelijk afgezien. Brussels zal wel blijven codesharen naar Kyiv op de acht wekelijkse vluchten van partner Ukraine International.

Brussels Airlines is niet de enige West-Europese luchtvaartmaatschappij die haar route naar Kyiv schrapt. Ook British Airways schrapt haar verbinding naar Oekraïne begin oktober. British Airways geeft als reden voor de stopzetting aan dat de route commercieel niet meer rendabel is.