Adria Airways annuleert al haar vluchten door financiële problemen

Het Sloveense Adria Airways annuleert vandaag en morgen al haar vluchten vanaf haar drie basissen in Ljubljana, Tirana en Pristina. De maatschappij is op zoek naar vers kapitaal. Gisteren zou ze aan de overheid 4 miljoen euro hebben gevraagd, maar niet gekregen.

Adria Airways heeft sinds gisterenavond voor 48 uur al haar vluchten geannuleerd. De maatschappij is dringend op zoek naar vers kapitaal en moet noodgedwongen haar operaties ‘tijdelijk’ stopzetten. De vraag is nu of Adria Airways geld kan vinden of na 58 jaar van operaties de boeken moet neerleggen.

De maatschappij werd in 2016 aan een Duits fonds verkocht maar veranderde begin dit jaar haar eigenaarsstructuur waarbij de meerderheid van de aandelen in handen kwam van een privaat persoon.

De afgelopen tijd moest het bedrijf regelmatig vluchten schrappen, sommige toestellen zijn ook al teruggekeerd naar hun eigenaar wegens onbetaalde rekeningen. Adria Airways is op zoek naar 4 miljoen euro om te kunnen overleven. Zonder dat geld lijkt een faillissement momenteel onafwendbaar.

De Sloveense overheid maakte enkele weken geleden al bekend bereid te zijn de wetgeving te wijzigen om zo voor bepaalde routes subsidies te kunnen betalen aan een luchtvaartmaatschappij die deze routes wil uitvoeren bij een mogelijk faillissement van Adria Airways.

Adria Airways vliegt op weekdagen zowel ’s morgens als ’s avonds naar Brussel.