Thomas Cook België laat klanten niet meer vertrekken met Brussels Airlines

Nadat gisterenavond het bericht kwam van Brussels Airlines dat twee vluchten naar Djerba en Enfidha voor Thomas Cook werden geannuleerd wegen betaalachterstand, heeft Thomas Cook nu moeten beslissen dat haar klanten met pakketreizen die met Brussels Airlines reizen niet meer kunnen vertrekken. De samenwerking tussen de twee wordt (voorlopig) stopgezet.

Klanten van Thomas Cook die een pakketreis hebben geboekt, mogen niet meer vertrekken. Dat bevestigde het bedrijf aan VRT Nieuws. Zowel klanten die op een exclusieve Thomas Cook-vlucht van Brussels Airlines zouden zitten als op een gemixte vlucht van Brussels Airlines met gewone reizigers, mogen niet meer vertrekken. Het gaat voorlopig enkel over de vluchten van vandaag.

Die beslissing komt er nadat Brussels Airlines gisterenavond bekendmaakte vandaag al twee exclusieve Thomas Cook-vluchten naar Djerba en Enfidha te annuleren wegens achterstallige betalingen. Thomas Cook België loopt achter met betalingen en kan deze momenteel niet meer voldoen aangezien de rekeningen van het bedrijf momenteel geblokkeerd zijn door het faillissement van de groep in het Verenigd Koninkrijk.

Dit heeft natuurlijk grote gevolgen voor Brussels Airlines. De vluchten die ze heeft gepland voor Thomas Cook moet ze nu annuleren, maar ook op de vluchten naar vakantiebestemmingen waarbij Brussels Airlines zelf tickets verkoopt, stopt nu de instroom van Thomas Cook-passagiers. Daardoor zullen vliegtuigen minder vol naar hun bestemming moeten vliegen.

Gisteren zei de CEO van Thomas Cook België nog dat de kans zeer klein is dat er nog een oplossing uit de bus kan komen voor de Belgische tak van Thomas Cook. Het bedrijf levert jaarlijks aan Brussels Airlines zo’n 700.000 tot 1 miljoen reizigers.