Coronavirus houdt Transavia deze zomer uit Brussel

Als gevolg van het COVID-19-virus zal Transavia de lancering van haar vluchten vanuit Brussel met een jaar uitstellen. Normaal zou de maatschappij deze zomer vanaf Brussel naar verschillende vakantiebestemmingen gaan vliegen, maar dat gaat ze dus niet doen.

“Omdat de omstandigheden nu zo uitzonderlijk zijn, hebben wij besloten om het vliegen vanaf Brussel deze zomer 2020 uit te stellen naar maart 2021. Op die manier kunnen wij ons straks volledig richten op het goed opstarten van de Nederlandse bases ,” zegt Transavia-CEO Marcel De Nooijer.

De beslissing komt er omdat Transavia, net zoals vele maatschappijen, haar operaties volledig stillegt. Vanaf 23 maart tot en met 5 april annuleert Transavia al haar vluchten.

Normaal zou Transavia op 30 maart van start gaan met 9 bestemmingen vanaf Brussels Airport. Het ging om vluchten naar Alicante, Ibiza, Verona, Corfu, Heraklion, Thassaloniki, Faro, Tel Aviv en Agadir. De maatschappij wil zich komende maanden focussen op haar basissen in Nederland.