Lufthansa Group concretiseert eerste besparingsmaatregelen

De Lufthansa Group heeft vandaag meer details gegeven over hoe ze op middellange termijn gaat besparen door de gevolgen van de huidige crisis. De vloot ging sowieso al bij alle maatschappijen binnen de groep inkrimpen, maar nu zijn er ook al enkele cijfers gegeven voor Lufthansa en Eurowings.

In de langeafstandsvloot van Lufthansa betekent de coronacrisis het einde voor 6 van de 14 A380’s, 5 van de 13 B747-400’s, 7 van de 17 A340-600’s en 3 A340-300’s bij Lufthansa Cityline. Ook verdwijnen er 11 A320’s.

Bij Eurowings gaan er al zeker 10 A320’s weg. Ook de operaties van Germanwings, dat in Europa vluchten uitvoerde voor Eurowings, worden stopgezet. Die vloot bestond uit een 15-tal Airbus-toestellen.

Bij Austrian Airlines en Brussels Airlines zullen de herstructureringsprogramma’s verder worden uitgediept. Het REBOOT-programma van Brussels Airlines volstaat niet meer en de vloot zal nog verder moeten inkrimpen.

Ook negatieve gevolgen voor Brussels Airlines zijn de langeafstandsvluchten van Eurowings vanuit Düsseldorf. De commerciële verantwoordelijkheid voor deze vluchten lag al bij Lufthansa en deze vluchtactiviteiten zullen ook moeten inkrimpen. Brussels Airlines heeft 4 A330-300’s in Düsseldorf staan die voor Eurowings vliegen.

SWISS gaat de levering van nieuwe toestellen uitstellen en oudere vliegtuigen sneller uitfaseren.