Virgin Australia kan schulden niet meer betalen

Virgin Australia heeft aangekondigd in ‘voluntary administration’ te gaan. Daarbij wordt het beheer van het bedrijf overgenomen door Deloitte dat een uitweg moet zoeken uit de penibele financiële situatie van de maatschappij.

De coronacrisis is te veel geworden voor de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Australië. Virgin Australia kan haar schulden niet meer betalen en moet het beheer van het bedrijf uit handen geven aan zogenaamde ‘administrators’. Zij gaan proberen nieuwe investeerders te vinden voor de maatschappij.

Virgin Australia heeft zo’n 3 miljard euro uitstaande schuld en de lening die ze aan de Australische overheid vroeg om te overleven, heeft ze niet gekregen. Deloitte neemt nu het beheer tijdelijk over en wil het bedrijf binnen de acht weken verkopen. De komende drie weken kunnen geïnteresseerden zich melden.

De maatschappij blijft voorlopig vliegen, al is het huidige netwerk door de crisis zeer beperkt. Voor Virgin Australia werken momenteel zo’n 16.000 mensen op een vloot van meer dan 90 vliegtuigen.