Onzeker of reddingsdeal voor Lufthansa wordt goedgekeurd

Het is niet zeker dat op de aandeelhoudersvergadering van 25 juni van Lufthansa de reddingsdeal van 9 miljard euro wordt goedgekeurd. De grootste enkelvoudige aandeelhouder Heinz-Hermann Thiele is zeer kritisch voor de onderhandelde reddingsdeal. Als het pakket niet wordt goedgekeurd, zal Lufthansa een insolventieprocedure moeten aanvragen.

Voor de aandeelhoudersvergadering op 25 juni verwacht Lufthansa dat nog niet de helft van de aandeelhouders aanwezig zal zijn. Die moeten de onderhandelde reddingsdeal van 9 miljard euro echter met twee derde van de stemmen goedkeuren. De grootste enkelvoudige aandeelhouder, de miljardair Heinz-Hermann Thiele, bezit naar eigen zeggen momenteel 15 procent van de Lufthansa Group. Hij zegt in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung gekant te zijn tegen de reddingsdeal.

Indien er op de vergadering meer dan 50 procent van de aandeelhouders aanwezig is, volstaat een meerderheid van de stemmen. Ligt dat percentage onder de 50 procent dan is er een tweederdemeerderheid nodig.

Lufthansa zegt vandaag in een verklaring dat indien de reddingsdeal niet wordt goedgekeurd op 25 juni, er een insolventieprocedure zal moeten worden opgestart om de maatschappij te beschermen tegen haar schuldeisers.