Extrajet onderneemt opnieuw poging om vanaf Antwerpen te vliegen

Het Britse Extrajet wil vanaf Antwerp Airport vluchten starten naar verschillende zakenbestemmingen. Dat zegt de CEO aan het Duitse Aerotelegraph. Het is niet de eerste keer dat Extrajet zegt dat ze vanaf Antwerpen wil gaan vliegen.

Extrajet wil vanaf Antwerpen op zakenbestemmingen gaan vliegen, waarbij het Britse bedrijf mikt op twee frequenties per dag naar elke bestemming. De eigenaar van Extrajet, de Brit James Thorpe, probeert al enkele jaren om zijn regionale luchtvaartmaatschappij uit de grond te stampen.

In 2015 had hij met Extrajet al het plan om vanaf Leeds Bradford naar Kopenhagen en Antwerpen te gaan vliegen. Die plannen werden echter nooit verwezenlijkt. Nu wil Thorpe dus opnieuw een poging wagen om naar en van Antwerpen te gaan vliegen.

Extrajet wil daarvoor gebruik maken van een Embraer 170 dat op de vergunning zal staan van een Maltees bedrijf. Extrajet wil dus niet de operator worden van de vliegtuigen, maar enkel de tickets verkopen. Met prijzen van ‘300 euro en meer’ en een bezettingsgraad van 50 procent denkt Thorpe rendabel te zijn.

Thorpe zegt zelf zo’n half miljoen pond te hebben geïnvesteerd, maar is nog op zoek naar zo’n 25 miljoen dollar om zijn plannen waar te maken.