DHL opent vrachtroute Brussel-Miami gericht op farmaceutisch transport

European Air Transport (EAT) Leipzig, dochteronderneming van DHL, heeft een nieuwe cargoroute gelanceerd tussen Brussels Airport en Miami International Airport.

De nieuwe route zal 5 keer per week worden gevlogen met een Airbus A330-200F die een cargocapaciteit biedt van 65 ton. De vluchten zijn hoofdzakelijk gericht op een wereldwijde verdeling van vaccins en medicijnen tegen het coronavirus.

In maart en april van dit jaar startten DHL Express en AmeriJet reeds met vrachtvluchten tussen Brussel en Miami. De toevoeging van de dienst van EAT verhoogt de capaciteit naar 13 wekelijkse vluchten tussen de 2 pharma-hubs. Brussels Airport en Miami International Airport zijn de eerste twee luchthavens ter wereld die door de International Air Transport Association (IATA) werden aangeduid als Pharma Hub Airports.

Brussels Airport is Europa’s toonaangevende hub op vlak van afhandeling van temperatuurgevoelige farmaceutische producten zoals vaccins. De luchthaven ontwikkelde zelfs een speciale container: de “Airside Pharma Transporter” om te vermijden dat kostbare medicijnen en vaccins te lang op een heet asfalt zouden liggen.