COVID-19 testvluchten bij Brussels Airlines

Brussels Airlines lanceert een proefproject op een select aantal vluchten waarbij passagiers en bemanning vooraleer aan boord te gaan met een sneltest worden getest op COVID-19. Momenteel gebeurt dit nog vrijwillig maar mogelijkerwijze wordt dit op termijn opgeschaald naar meer vluchten wanneer de situatie dit zal vereisen.

Passagiers die op vrijdag de Brussels Airlines-vlucht van Brussel naar Milaan Malpensa nemen, zullen met een antigeen sneltest worden getest op COVID-19. Het gaat om een proefproject omdat op termijn dit mogelijk de oplossing zou kunnen bieden voor de vele reisbeperkingen binnen en buiten Europa. Verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn daarom bezig met proefprojecten, waaronder dus ook Brussels Airlines.

In de proeffase gaat het om vlucht SN 3157 op vrijdagen die tussen Brussel en Milaan wordt uitgevoerd. Ook de bemanning zal de sneltest ondergaan. Passagiers die op deze vlucht hebben geboekt en die de test niet willen afleggen, kunnen hun vlucht wijzigen. Een negatieve test is echter verplicht voor wie Italië binnenkomt en Italië keurt ook de antigeen sneltesten goed ter vervanging van de klassieke PCR-testen.

De luchtvaartmaatschappij neemt de kosten voor deze testen op zich en werkt hiervoor samen met Ecolog, dat reeds op Brussels Airport actief is met een testcentrum. De antigeentest wordt uitgevoerd met een wattenstaafje in de neus en het resultaat moet binnen de 30 tot 60 minuten beschikbaar zijn. Dat negatief resultaat moet dan aan de gate worden getoond.

Meer informatie over deze speciale testvluchten en de testprocedure kan je vinden op de website van Brussels Airlines.