Brussels Airport schaalt testcapaciteit op naar 500 testen per uur

Vanaf vandaag moeten alle passagiers die uit een rode zone komen, daar langer dan 48 uur zijn geweest en ook meer dan 48 uur in België zullen blijven, zich op de eerste dag laten testen. Brussels Airport gaat haar testcapaciteit de komende dagen verviervoudigen.

Vanaf vandaag en tot en met zondag verwacht Brussels Airport zo’n 23.000 terugkerende reizigers. Indien die reizigers langer dan 48 uur in een rode zone zijn geweest, en niet van plan zijn om de eerste 48 uur na aankomst België opnieuw te verlaten, moeten zij verplicht een test afleggen op dag 1 en dag 7 na aankomst.

Om de passagiers de mogelijkheid te geven dit bij aankomst al op de luchthaven te doen, zal de komende dagen de testcapaciteit verhoogd worden van 125 naar 500 testen per uur.

Nu is er al een testcentrum voor het terminalgebouw, vanaf 2 januari komt er een tweede testcentrum bij in de aankomsthal. Volgende week zal er een drive-in testlocatie worden opgebouwd.

Brussels Airport waarschuwt wel al dat desondanks de inspanningen die ze levert, er lange wachttijden zullen zijn indien mensen zich al bij aankomst op de luchthaven willen laten testen. Voor wie bij een ziekenfonds is aangesloten, is de test gratis.