Dubbel zoveel vracht voor luchthaven Oostende

Vorig jaar heeft de luchthaven van Oostende haar hoeveelheid verhandelde vracht meer dan verdubbeld. De passagiersaantallen namen zoals verwacht een drastische duik met 75 procent.

Vorig jaar kon de luchthaven van Oostende 52.659 ton aan vracht afhandelen. Dat is 112,7 procent meer dan het jaar voordien, toen er 24.757 ton werd afgehandeld. Nieuwkomers waren onder meer Magma en Qatar Airways. Egyptair breidde het aantal vrachtvluchten dan weer uit.

Volgens de luchthaven is Oostende aantrekkelijk voor nieuwe vrachtmaatschappijen door de ligging van de luchthaven nabij de haven van Zeebrugge, een vlot mobiliteitsnetwerk en het ontbreken van slots, waardoor maatschappijen vlot en flexibel nieuwe vluchten kunnen plannen naar Oostende.

Voor het passagiersvervoer was het uiteraard een barslecht jaar, desondanks de veelbelovende start. Tijdens de eerste twee maanden van 2020 kon Oostende een groei optekenen van 11 procent meer passagiers. Uiteindelijk moest de luchthaven 2020 afsluiten met 111.499 passagiers, ofwel 75,6 procent minder dan de 457.423 passagiers in 2019.

De luchthaven kijkt intussen uit naar de herstart van de TUi fly-vluchten in de lente en hoopt dat de verbinding met Moskou door Pobeda opnieuw wordt opgestart.