Indiase SpiceJet werkt samen met Brussels Airport voor verdeling vaccins

Het Indiase SpiceJet en Brussels Airport hebben een memorandum van overeenstemming getekend voor de afhandeling en het vervoer van COVID-19-vaccins. Er zal onder meer een verbinding van SpiceJet met Brussels Airport richting India worden uitgewerkt.

SpiceJet en Brussels Airport willen samenwerken voor het transport van COVID-19-vaccins vanuit Europa richting India. De vrachttak van de Indiase luchtvaartmaatschappij, SpiceXpress, wil in samenwerking met Brussels Airport een snelle en veilige vrachtverbinding op poten zetten om de vaccins te vervoeren.

“We zijn verheugd om samen te werken met Brussels Airport in onze strijd tegen de pandemie. Deze samenwerking zal SpiceJet helpen om vaccins te transporteren tussen Europa en India maar ook om Indiase bedrijven te helpen hun extreem gevoelige medicijnen in een veilige en temperatuur gecontroleerde omgeving te vervoeren,” zegt Ajay Singh, de eigenaar van SpiceJet.

SpiceXpress kan momenteel naar eigen zeggen beschikken over een vloot van 17 vrachtvliegtuigen die het inzet op het netwerk van 54 Indiase en 45 internationale bestemmingen. Sinds de lente van 2020 heeft de maatschappij al meer dan 12.600 vrachtvluchten uitgevoerd.

SpiceXpress heeft in haar vloot zowel B737-700F’s als B737-800F’s. Verder kan ze uiteraard ook rekenen op de vrachtcapaciteit van de passagiersvloot van SpiceJet die bestaat uit B737N, B737MAX en Dash 8 Q400.