KLM snoeit verder in aantal banen

KLM ziet zich genoodzaakt om nog eens tot 1.000 voltijdse banen te schrappen. Dat bevestigt de maatschappij aan verschillende Nederlandse media. Dat aantal komt bovenop de 5.000 banen die de komende jaren al geschrapt zouden worden.

KLM ziet zich genoodzaakt om een tweede ontslagronde aan te kondigen. Deze zomer maakte de maatschappij al bekend de komende jaren 5.000 banen te schrappen. In een eerste stap ging het om 1.500 banen die zo snel mogelijk moesten verdwijnen, vooral door vrijwillig vertrek.

Nu komt er een tweede ontslagronde waarbij 1.000 voltijdse banen zouden sneuvelen. Het gaat om 500 cabinepersoneelsleden, 400 grondmedewerkers en 100 piloten. De nieuwe ontslagen hebben niets te maken met de verstrengde maatregelen die de Nederlandse overheid gisteren aankondigde waarbij ook het personeel van KLM voor vertrek naar Nederland een sneltest moet ondergaan. Daardoor ziet KLM zich genoodzaakt om vanaf vrijdag 61 langeafstandstoestellen aan de grond te zetten.

Ook nu zou er zoveel mogelijk ingezet worden op vrijwillig vertrek, maar het is de vraag of dat voldoende gaat zijn om gedwongen ontslagen te vermijden.