Brussels Airlines groeit opnieuw: negende A330 komt er aan

Na vorig jaar de vloot door de coronacrisis te hebben gereduceerd, zowel op het continentale als op het intercontinentale netwerk, is er nu bij Brussels Airlines opnieuw plaats voor een voorzichtige uitbreiding van de vloot. Er komt een extra A330 voor het Afrika-netwerk.

In juni 2022 zal er een extra A330-300 operationeel zijn in de vloot van Brussels Airlines. De maatschappij zal een negende A330 aan haar langeafstandsvloot toevoegen om het Afrika-netwerk opnieuw uit te breiden, zowel qua bestemmingen als qua frequenties.

Met de extra A330 gaat Brussels Airlines de routes naar Ouagadougou in Burkina Faso en Conakry in Guinee opnieuw openen. Naar beide bestemmingen vloog Brussels Airlines nog tot begin 2020, maar door de herstructurering werden die routes geschrapt. Het gaat nu om 3 wekelijkse vluchten. Voorts komen er ook extra frequenties naar Freetown, Monrovia, Banjul en Lomé.

Voor de crisis telde de vloot van Brussels Airlines 10 A330-200/300’s, maar die werd gereduceerd naar 8. Het extra toestel zal 50 nieuwe posities openen voor cabin crew members. Zoals beloofd tijdens de herstructurering zal het personeel dat zijn contract door de crisis niet verlengd zag, voorrang krijgen bij de sollicitaties. Extra piloten zijn er niet nodig.