IJslandse Play vanaf mei 2022 naar Brussel

De IJslandse lowcostmaatschappij opent op 24 mei 2022 een route tussen Keflavik en Brussel. De maatschappij heeft tot nu toe een zeer vergelijkbaar pad gevolgd met dat van het failliete Wow Air en kondigt regelmatig nieuwe bestemmingen en vliegtuigen aan.

Vanaf 24 mei vliegt Play drie keer per week tussen Keflavik en Brussel en dat met een A320/A321neo. Brussel zit in de reeks bestemmingen die behoren tot de zoveelste uitbreiding van de maatschappij. Naast Brussel wordt vandaag ook Dublin en Madrid aangekondigd.

In totaal zal Play volgende zomer naar 23 Europese bestemmingen vliegen. Momenteel is het nog wachten op de eerste Noord-Amerikaanse bestemming, maar het staat buiten kijf dat die er ook zullen aankomen. Zowel voor Icelandair als het failliete Wow Air zijn en waren de verbindingen naar zowel Europa als Noord-Amerika belangrijk. IJsland ligt geografisch goed om verbindingen tussen beide continenten aan te bieden.

Play ging afgelopen zomer van start en beschikt momenteel over een vloot van 4 Airbussen. Het managementteam van Play bestaat voor een groot deel uit ex-werknemers van Wow Air, mensen die dus goed weten waar het voor Wow Air fout ging en welke koers een Wow Air 2.0 nu moet uitgaan.