Ongeveer helft van Brussels Airlines-vluchten maandag geannuleerd

Ongeveer de helft van de aankomende en vertrekkende Brussels Airlines-vluchten op maandag is al geannuleerd. Het gaat enkel om Europese vluchten, vluchten naar New York en Afrika gaan voorlopig door, en vooral de vertrekkende vluchten vanuit Brussel.

Momenteel is 48 procent van alle Brussels Airlines-vluchten voor maandag geannuleerd. De staking van het vliegend personeel heeft momenteel dus een invloed op ongeveer de helft van de voorziene vluchten, vooral de vertrekkende vluchten. Mogelijk vallen er op maandag nog last-minute annuleringen, want niet alle vluchten kunnen voor de volle 100 procent correct ingeschat worden.

Belangrijk om te weten is dat alle langeafstandsvluchten van de maatschappij maandag voorlopig wel voorzien worden om door te gaan. Het gaat om alle vluchten naar Afrika en die naar New York. Ook belangrijke verbindingsvluchten zoals de vluchten naar Parijs gaan momenteel door.

De staking treft voornamelijk de vanuit Brussel vertrekkende Brussels Airlines-vluchten maandag. Van die vluchten is momenteel 59 procent geannuleerd, vooral de voormiddag- en avondvluchten naar de Europese bestemmingen zijn geannuleerd. Daardoor zal er ook op dinsdagochtend nog hinder zijn voor de vluchten vanuit Europa naar Brussel. Alle vluchten vanuit Europa naar Brussel die gepland staan op maandagochtend gaan volgens het schema momenteel door.