Nog steeds hinder op Brussels Airport door schade storm

Op Brussels Airport ondervindt het vliegverkeer nog steeds hinder van de sterke wind de voorbije dagen. Het dak van de A-pier raakte hierdoor beschadigd. Dat werd hersteld maar gisteren werd het dak opnieuw beschadigd en is een deel van de gates gesloten.

Omdat het dak van de A-pier dit weekend door de stormen werd beschadigd, kon een groot deel van de gates aan de westzijde van de A-pier niet gebruikt worden. Er moesten namelijk herstellingswerken op het dak worden uitgevoerd. Daardoor moesten verschillende vluchten op een remote positie worden afgehandeld en de passagiers met bussen vervoerd worden. Ook de walk-to-stands ten westen van de A-pier die voornamelijk worden gebruikt door Ryanair en easyJet werden gesloten. Ook die passagiers moesten met de bus naar hun vliegtuig worden gebracht.

Omdat gisteren het dak opnieuw beschadigd raakte, zijn ook vandaag opnieuw de gates A40 tot en met A51 aan beide kanten van het gebouw buiten gebruik. Omdat de buscapaciteit beperkt is, lopen vliegtuigen bij hun rotatie in Brussel vertraging op.